ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА И КЛУБ ПРИВРЕДНИКА ОМОГУЋИЛИ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ ДЕЦЕ
10.07.2015

ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА И КЛУБ ПРИВРЕДНИКА ОМОГУЋИЛИ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ ДЕЦЕ

Градска општина Палилула, уз помоћ Клуба привредника „Наиссус“, обезбедила је опоравак-рехабилитацију у бањским летовалиштима Србије, за шест корисника средстава фонда «Помозимо нашој деци»

У оквиру хуманитарне кампање „ПОМОЗИМО НАШОЈ ДЕЦИ“, Градска општина Палилула упутила је крајем маја месеца јавни позив, организацијама, удружењима, друштвено-одговорним компанијама и појединцима, да својим прилозима-донацијама омогуће малишанима са листе овог фонда - њиховим пратиоцима, боравак и опоравак-рехабилитацију на мору, планинским или бањским летовалиштима. Циљ ове хуманитарне акције, по речима председника општине Палилула Бобана Џунића, је да подстакне јавност на већу хуманост и солидарност са породицама чија деца имају здравствених проблема и због тога нису у могућности да им обезбеде опоравак ван здравствених установа. Овим поводом, у Градској општини Палилула одржана је конференција за новинаре.

О одлуци руководства општине да се омогући малишанима-корисницима средстава фонда «Помозимо нашој деци», опоравак и рехабилитација током лета у бањама Србије, говорио је Бобан ЏУНИЋ, председник Градске општине Палилула-Ниш и родитељи, чијој ће деци општина Палилула уз помоћ Клуба привредника Ниша, омогућити рехабилитацију-опоравак.

Овом акцијом омогућен је одлазак шест корисника средстава фонда «Помозимо нашој деци» и њиховим пратиоцима, по препоруци лекара, у бањама Србије. Ову могућност искористиће до краја ове године петогодишња девојчица Доротеа Митић из Мрамора, Вук Јовановић из насеља Делијски вис, Филип Стевановић, Илија Ђорђевић дечак из Габровца, Петра Миљковић и Александра Арсић.

И овим поводом председник општине Палилула је позвао људе добре воље-донаторе али и родитеље са територије општине Палилула да приступе ФОНДУ и јаве се Управи општине ако им је потребна помоћ. Заинтересована правна и физичка лица, могу постати донатори акције ''Помозимо нашој деци'' уплатом финансијских средстава на наменски рачун Градске општине Палилула број 840-2879741-16, отворен код Министарства финансија – Управа за трезор. Фото-текст Д.Видојковић

РТВ Белами - Бесплатна рехабилитација за шесторо деце